Åpning for flere i kirken

Oppdatert 17. januar

Smittesituasjonen gjør at det stadig kommer endringer i bestemmelsene. De forholdsvis strenge reglene som ble innført rett før jul, ble 13. januar erstattet av noe mer romslige regler mht antall i kirken.
Kravet om en meters avstand er hovedregelen, både i kirken og ellers i samfunnet. Men vi får nå bruke hver benk i kirken, og ikke annenhver. Det betyr at vi kan ha 140 personer i kirken samtidig, både til gudstjenester og begravelser.
Det er innført påbud om munnbind hvis man ikke kan holde en meters avstand, det vil i praksis si når man går ut og inn av kirken. Det er også innført krav om registrering av hvor man sitter i kirken, i tilfelle smitte må oppspores. Til gudstjenestene vil derfor kirkevertene anvise plass hvor du kan sitte, på begravelser er det begravelsesbyrået som sørger for dette.
Som før gjelder ellers de nasjonale råd kombinert med sunn fornuft:
o    Ta vaksine!
o    Hold deg hjemme og ta test ved sykdom. Ikke gå i kirken om du er uvel!
o    Håndhygiene: Alle besøkende i kirken vil bli spritet med håndsprit ved inngangen.
o    Hold en meters avstand til andre, unngå nærkontakt.
o    Unngå klemming og håndhilsning.