Kirkene åpner igjen


Oppdatert 27.09

Kirkene åpner igjen!
Fredag 24. september kunngjorde regjeringen at Norge skulle gjenåpnes fra lørdag 25. september kl 1600. Dette medfører at kirkelig aktivitet igjen kan gå som normalt.
Siden mars 2020 har vi måttet forholde oss til stengte kirker i perioder, strenge regler for avstand inne i kirken, begrensninger på antall personer tillatt i kirken, navneregistrering av alle, og andre nødvendige tiltak. Nå kan vi igjen fylle opp kirken til gudstjenester, trosopplæring, dåp, vielser, begravelser og konserter. For høstens aktiviteter medfører det at to planlagte konfirmantpresentasjoner 17. oktober nå kan gjennomføres som en, at vi kan gjennomføre Kirkerotter og noen konserter på senhøsten uten begrensning på antall til stede, og ikke minst at vi igjen kan ha vanlige gudstjenester julaften kl 1500 og 1600 i Nes kirke.
Vi skal likevel være klar over at det både nasjonalt og lokalt kan bli iverksatt tiltak igjen hvis det blir oppblomstring i smitten.

Folkehelseinstituttet peker på to viktige forhåndsregler i denne sammenheng: God håndhygiene, dvs. sprite hendene før man går inn i kirkerommet, samt at man holder seg hjemme hvis man har forkjølelsessymptomer eller generelt ikke føler seg frisk.

 

 

Tilbake