Kirken er der for deg


Det er avlyste gudstjenester, men kirken vil likevel være der for deg. Du kan bla. klikke deg inn på linken til biskopens podcast "Tune in Tunsberg"

Biskop Jan Otto lanserer podkast!

Vil du få med deg interessante, meningsfylte og dyptpløyende samtaler om livet, tro, samfunn og kirke? Og gjøre det mens du går tur, vasker opp eller skifter dekk på bilen? Da vil podkasten «Tune in Tunsberg» med biskop Jan Otto passer for deg. I første sending er det de to tidligere biskopene Per Arne Dahl og Laila Riksaasen Dahl som er gjester, som man ser på artikkelens bilde.

Podkasten vil sette fokus på tematikk knyttet til samfunn, kirke, livet og tro, forteller biskopen. Navnet Tune in Tunsberg antyder at det legges opp til en fininnstilling. Hva legger så biskop Jan Otto i navnet?
 
- Jeg tenker at det handler om å «koble seg på.» Å koble seg på livet, troen, Gud og kanskje seg selv på et vis? Og så er dette en mulighet for meg til å invitere til dialog - at jeg kan «tune» meg inn på folk og hva som rører seg rundt omkring. Podkaster er jo for det meste enveiskommunikasjon, men jeg håper folk vil gi respons og stille spørsmål på Facebook-siden min. Disse bidragene vil jeg forsøke å ta inn i podkasten, så kan kommunikasjonen gå litt begge veier.
 
Podkasten legges ut i alle de store spillerne som Google podcast, Spotify og iTunes. Søk på "Tune in Tunsberg" eller "Jan Otto" der du finner dine podkaster. Du kan også lytte til podkastene på denne nettsiden: https://anchor.fm/jan-otto-myrseth

Snakk med noen der du bor

Kirken der du bor har ansatte som gjerne vil prate med deg. I løpet av året snakker vi med mange som opplever sorg, folk som strever psykisk og med folk som trenger hjelp til å sortere tankene sine. Vi har taushetsplikt, slik at du kan være trygg på å dele det du ønsker. I gudstjenesteannonsen i Hallingdølen vises det til prest og diakon lokalt. I Nes har vi ikke diakon og for tiden heller ikke prest, men prostiprest Arne Jensen fungerer for tiden som sokneprest i Nes. Han kan nås på 468 65 650.

Kirkens SOS

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Hos Kirkens SOS er det alltid noen som tar imot samtaler, hver eneste dag, døgnet rundt, også i ferier og høytider. Kirkens SOS kan nås på tlf 22 40 00 40, eller på: www.kirkens-sos.no. På nettsiden kan du skrive inn meldinger, eller chatte. Kirkens SOS har et motto: «Vi tåler å høre, og har tid til å lytte».

Chat med noen i nettkirken

Nettkirken er tilgjengelig uansett hvor du er. Går du til www.nettkirken.no kan du chatte med en kirkelig ansatt, en til en. Du finner oversikt over hvem som er tilgjengelig på hvilke tider, ved å trykke på chatkalender i menyen når du går inn på siden. Nettkirken har prester og diakoner som er gode samtalepartnere, og er pålagt taushetsplikt. Du kan velge om du vil være anonym eller oppgi navn - og du kan dele det du har på hjertet.

 

Den norske kirke

Den norske kirkes nettside har selvsagt også mye godt stoff for alle, gå inn på www.kirken.no. Der vil det også ligge linker til mange andre nettsteder.

 

Tilbake