På grunn av situasjonen blir det i år ingen fysisk innsamling utført av bøssebærere, men kun en innsamling via nett. Bidrag kan gis til Nes menighet på konto 2351 74 77702 eller Vipps nr 130129, merk innbetalinger med Fasteaksjonen. Det ligger også ute en aksjon på Facebook i regi av Nes menighet der man kan gå inn og gi bidrag. Menigheten vil få registrert disse innbetalingene på oss, uansett hvilken måte du gir penger på.
Bidrag kan gis senest tirsdag 31. mars.
Siden 1967 har Kirkens Nødhjelp arrangert Fasteaksjonen før påske. Bak aksjonen står vanligvis 40 000 bøssebærere fra 1200 menigheter over hele Norge.
Kirkens Nødhjelp arbeider med vann, sanitær og hygiene i langsiktige utviklingsprosjekter og akutte katastrofesituasjoner over hele verden. Målet er å sikre menneskers tilgang til rent vann, trygge sanitærforhold og å legge til rette for god hygienepraksis i fattige samfunn. Årets innsamlede midler går til dette arbeidet. På fasteaksjonens sider www.fasteaksjonen.no kan du lese mer om aksjonen og formålet, bl.a om Kila som er avbildet på oppslaget, og hennes arbeid med å sikre vann til seg og sin familie.
Det vil selvsagt senere bli orientert om resultatet av årets aksjon.
Årets aksjon har tittelen «Gi et liv med vann», og de innsamlede midler går til det livsviktige arbeidet med å skaffe trygt vann til utsatte lokalsamfunn.
På bildet ser vi 10 år gamle Kila Hirpo som bor i en frodig del av landsbyen Beseko i Etiopia. Midt på en grønn slette ligger huset hennes omringet av en maisåker, avokadotrær, falske banantrær og eukalyptustrær.
Huset er bygget av leire, høy og trepinner, og rommer en stue og et soverom. Det deler hun med besteforeldre, mor, to brødre og en søster. «Jeg elsker dyrene våre. Kuene som gir oss melk, oksene som hjelper oss i åkeren og eselet som hjelper oss å bære» sier Kila.
Hver dag henter hun vann både i elva og ved vannstasjonen. Vannstasjonen er en av 14 som landsbyen fikk av Kirkens Nødhjelp i fjor. Da ble det boret en 120 meter dyp brønn, og lagt 16 kilometer med rør inn til landsbyen. «Det er tungt å bære, særlig i regntiden når det er så glatt å gå», forklarer hun, og viser oss jerrykanna hun bærer hver dag.
Landsbyen fikk vann i september i 2018, men før det flyktet folk fra landsbyen blant annet på grunn av sykdommer de fikk av vannet. Takket være rent vann holder hun seg frisk, har vann til matlaging, til kaffe og til dyrene. Med vannet hun henter i elva, som tidligere var eneste vannkilde, vasker hun nå klær og hus.